Mats blogg

Träning, Lågkolhydratskost/Paleo/LCHF och allt annat livet överraskar en med

Morotsbröd i långpanna

Lämna en kommentar

Idag blev det brödbakning. Hittade ett intressant recept på undervarttak.blogspot.se. Ett väldigt enkelt recept och tar inte så lång tid i ugnen. Här kommer receptet.

4 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
5 msk psyllium husk eller fiberhusk
½ dl krossat linfrö
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
2 tsk brödkrydda
2 dl finriven morot (ca 2 små morötter)
6 ägg
2 dl vatten
Lite olivolja eller kokosolja att smörja formen med. (Formen vi använde är 20 x 30 cm)

 

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv morötterna fint. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman äggen och vattnet i en annan bunke. Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör om till en deg. Krama lätt ut vätskan ur morötterna och blanda ner dessa i degen. Låt degen svälla i 5 minuter. Smörj långpannan med lite olivolja eller kokosolja. Klicka ner degen i formen. Tryck ut degen med hjälp av händerna. ”Picka” brödet med en gaffel. Grädda brödet i ca 20 minuter tills det fått fin färg och känns torr på provstickan. Ta ut brödet och låt det svalna något. Skär brödet i rutor. Låt brödet svalna på galler. Ät och Njut!
Jag använde bakplåtspapper istället och det funkade klockrent. Hade en något större form än 20×30 så degen räckte inte riktigt ut i kanterna men det gick bra det med.
Det var en smakupplevelse. Riktigt gott. Efter man provat detta så finns det ingen anledning att köpa bröd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s