Mats blogg

Träning, Lågkolhydratskost/Paleo/LCHF och allt annat livet överraskar en med

Ett snedsteg från stigen

Lämna en kommentar

Denna kväll så blev det inte så mycket av lågkolhydratskost. Det blev lite smågodis och glass. En liten anledning är texten nedan. En sista dag med godis.

Jag och min sambo har pratat ett tag om att den yngre här hemma skulle behöva skära ner på sin sockerkonsumtion. Nu i veckan kom vi överens om att vi skulle testa en månad utan socker och mindre kolhydrater i maten så imorgon börjas det. Det svåra kommer ju att bli när han ska äta maten i skolan men vi sa så att han får äta det som serveras i skolan så får vi fokusera på det som serveras hemma. Det viktigaste är ju att undvika socker och gluten. Hoppas det inte serveras allt för mycket pasta i skolan.

Han har ju vissa kompisar som kör med godisförbud och då efter en viss period så får man en belöning. Vi kör med samma metod. Känns som det behövs en morot. Vet inte vilka argument man ska använda sig av för att motivera en 13-åring att sluta äta godis. I detta fall en ny innebandyklubba. En winwin-sutation. Bara att hoppas han kommer att märka skillnad.

keep-calm-and-no-sugar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s