Mats blogg

Träning, Lågkolhydratskost/Paleo/LCHF och allt annat livet överraskar en med

Hamburgare

Lämna en kommentar

Till middag idag så blev det hamburgare. Till det serverades ägg, bacon, spenat, gurka, tomat, rödlök, vitkålssallad, amerikansk dressing (inte det bästa av alternativ men har inte gett mig på att göra en egen variant).

Idag provade jag att göra egna hamburgerbröd. De var inte de vackraste bröd som skådats men de fyllde sin funktion. De blev lite för stora och alldeles för platta. När jag skriver detta inlägg så inser jag att jag inte läst receptet korrekt så inte så konstigt att de inte blev bra. Här kommer receptet som är hämtat från tasteline:

50gram smör
6st ägg
1,5dl vatten
2dl mandelmjöl
1dl kokosmjöl
1dl sesamfrön
1msk fiberhusk
1tsk bakpulver
0,5tsk salt
sesamfrö till att strö på ovansidan

Tillagning

6 stora bröd eller 8 små:Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, cirka 3 minuter med elvisp. Tillsätt smör samt vatten och blanda väl.
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i 10 –20 minuter.
Lägg ut 6 klickar glest på en plåt med bakplåtspapper. Forma dem, med blöta fingrar eller baksidan av en blöt sked, till runda kakor, drygt 1 cm höga.
Strö över sesamfrön och grädda i 20–25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.Tips: Ersätt ½ deciliter kokosnötsmjöl med 1 msk fiberhusk och 1 deciliter riven, lagrad ost. Blir lite mer smak och lite mindre kokosnötsmjöl, för den som önskar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s