Mats blogg

Träning, Lågkolhydratskost/Paleo/LCHF och allt annat livet överraskar en med

Köttfärs- och vitkålsgratäng

Lämna en kommentar

Detta stod på bordet när jag kom hem efter jobbet idag. Det var riktigt gott. Kommer att göra fler ggr. Tanken på en lasagne med vitkål, istället för pastaplattor, dök upp så det ska jag snickra ihop inom en snar framtid. Receptet på dagens mat kommer här: 

8 dl strimlad vitkål
1 gul lök
1,5 dl skivad valfri svamp
1 kg köttfärs
1 burk krossade tomater
1 msk koncentrerad oxfond
1 dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl riven ost 
5 dl vispgrädde 

Gör så här 
Bryn vitkål, lök, svamp och lägg åt sidan. Bryn köttfärsen och blanda i krossade tomater, oxfond, vatten och vitlöksklyftor och låt puttra några minuter. Häll tillbaka kålröran och blanda. Häll upp i en ganska stor gratängform cirka 35 x 25 cm. Lägg den rivna osten ovanpå och häll över grädden. Grädda i ugnen i 225 grader 20-30 min tills gratängen fått fin färg.  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s