Mats blogg

Träning, Lågkolhydratskost/Paleo/LCHF och allt annat livet överraskar en med

Tankar kring innebandyn

Lämna en kommentar

Som jag nämnt innan så är jag tränare för HAIKs P-00 i innebandy. Började lite smått förre säsongen eftersom en av tränarna då skulle flytta till USA. Tyckte att spelet började falla på plats under den sista delen av våren och tänkte att denna säsong kommer att bli lika bra. Nu har det inte riktigt blivit så.

Vi har börjat fundera lite på vad det är som gör att det går lite trögt. Våran försäsong med träningsmatcher flöt på riktigt bra. Vi tyckte att spelet såg bra ut och killarna jobbade och slet. Sen när serien startade så har det blivit tvärt om. Spelet har nästan gått åt andra hållet. Pratade lite med min tränarkollega idag och vi var ganska överens. Känns inte som killarna spelar riktigt som ett lag. Det blir mycket spel en och en med dribblingar som följd. Ingen som tar det där lilla extra jobbet för att skapa ytor för sig själv och sina lagkamrater. Vad det nu beror på vet inte jag men det känns lite som lättja. Vi pratade med killarna om det innan träningen började och poängterade det under träningen och det kändes som de tog till sig av vad vi sa. Riktigt roligt att se. Hoppas de märker att det blir som mycket enklare att spela som ett lag.

Fokuset i år har legat på att få igång ett snabbare passningsspel. Vi har även ändrat lite på hur vi spelar. Försöker ställa upp och spela runt bollen, verkligen tänka efter vad man ska göra med den istället för att bara skicka iväg den. Det kan även ha lite med det haltande spelet att göra. Att det inte riktigt sitter än. Bara att nöta.

Nu på lördag är det dags för den tuffaste matchen hittills mot Säter. De spelar alltid tufft med ett bra passningsspel så det gäller att vara på tå. Vi spelade säsongens hittills bästa match mot dom, 7-7 blev slutresultatet. Tyvärr var det bara en träningsmatch. Hoppas på en minst lika bra match nu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s