Mats blogg

Träning, Lågkolhydratskost/Paleo/LCHF och allt annat livet överraskar en med

En riktig ögonöppnare

Lämna en kommentar

Mitt intresse för mat och träning har blivit större och större ju äldre jag blivit. Eller har det kanske med mognad att göra. Vem vet? Desto mer man läst om kosten desto mer har man insett/förstått att man ska försöka leva så naturligt som man kan. Skippa tillsatser i maten. Skippa de dåliga kolhydraterna och fetterna. Försöka köpa ekologiskt om man kan. Jag vet att det är väldigt svårt att få ekonomin att gå ihop om man köper allt ekologiskt men att göra så gott man kan är ju ett litet steg åt rätt håll. Egentligen är det konstigt att inte allt produceras utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Det är de produkterna som borde kosta mer.

Nu när man ska bli pappa på riktigt för första gången så blir man även intresserad av andra saker som har med hälsa att göra och sitt barns framtid. Vad ska de ha på sig för kläder? Vad ska de ha för leksaker? Vad ska de äta? Hur mycket ska man skydda egentligen?

Jag såg precis Stefan Jarls dokumentär ”Underkastelsen”. Den handlar om alla dessa kemikalier som används i den moderna världen. Vad de har för risker, om nu någon riktigt vet vad de verkligen gör med oss människor och djur. De börjar ju se en del men på det långa perspektivet. En riktig gåta. En skrämmande film. En verklighetens skräckfilm. Till skillnad från allt annat skräp de producerar på andra sidan pölen.

Länkar till filmerna nedan. Den är uppdelad i två delar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s