Mats blogg

Träning, Lågkolhydratskost/Paleo/LCHF och allt annat livet överraskar en med

Låta som en dålig förlorare

Lämna en kommentar

Idag hade vi seriematch i innebandy. Vi spelar i en serie med pojkar födda -00. Eller som det så fint heter rekommenderad ålder -00.

Inom dalarnas innebandyförbund så för de lagen som spelar i -00 serie, rekommenderad ålder alltså, ha ända upp till 7st överåriga spelare. Vi tänker att du spelar mot två kompletta femmor. Då kan alltså 7 av dessa 10 spelare vara ett år äldre. Nu är det som tur är att det är inte många lag i våran serie som utnyttjar detta. I de andra förbunden så är det kanske 2 eller 3 stycken överåriga spelare du får använda dig av. Det har jag lättare att köpa. Jag vet att det är svårt att få ihop tillräckligt med spelare i sin ålderskategori, speciellt för de mindre föreningarna. Men om man har 7 överåriga spelare varje match kanske man ska fundera på om man verkligen spelar i rätt serie. Det var lite allmänna tankar angående innebandyn i dalarna. Jag personligen hade inte sagt nej till en regeländring men den tror jag inte kommer att komma inom en snar framtid.

Nu till dagens bortamatch. Vi förlorade dagens match med 7-6. Vi spelade mot ettväldigt duktigt lag, jag säger inget om det. Vi leder med 1-3 i andra periodpausen. Jag tycker att matchen är bra spelad från båda håll men att vi har ett litet övertag. Då toppar våra motståndare sitt lag inför tredje perioden. Det är inte direkt första gången heller utan det är mer regel än undantag. Jag tycker det är synd att det ska toppas när killarna är så unga. De som är bäst just nu är  säkert inte lika framträdande om några år Det blir så fel med de spelare som  inte har nått lika långt i utvecklingen som de bästa i laget. De för de sitta mest på bänken och titta på sina lagkamrater spela. Hur utvecklande och roligt är det för en kille som inte ens fyllt 14år? Den stora risken med det är ju att de spelare som utvecklas lite senare och blir bra när de blir lite äldre slutar innan de nått sin fulla potential. Och hur bra blir lagkänslan undrar jag? Kan den bli lika bra som i ett lag där alla får spela lika mycket och dela på ansvaret?

Nej nu ska jag sluta låta som en dålig förlorare. Jag är mycket stolt över mitt egna lag. Vi gjorde en kanonmatch men orkade inte riktigt stå emot på slutet. Jag tycker att vi är vinnare i slutändan. Laget är ju ändå viktigare än jaget i dessa sammanhang. Grattis till Säter för en rolig och underhållande match. Alltid roligt att spela mot er. Vi har bara lite olika åsikter om vad som är viktigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s